SEN-app in 2023: zo zag ons jaar eruit

In 2023 heeft SEN-app grote stappen gemaakt. We hebben hard aan gewerkt om stagelopen en buitenschools leren nog beter vorm te geven in SEN-app, maar ook nieuwe modules ontwikkeld die de app nog breder toepasbaar maken. Er zijn nieuwe scholen aangesloten, we hebben leuke samenwerkingen gedaan en veel achter de schermen aan de app gesleuteld. In dit artikel nemen we je mee ons jaar met je door.

Dit jaar is er een aantal nieuwe scholen gebruik gaan maken van SEN-app en hebben we ook veel docenten en leerlingen ontmoet. Bijvoorbeeld op het NewTechFestival in Apeldoorn, waar leerlingen van 4 middelbare scholen gebruikt maakten van SEN-app om allerlei technische opdrachten uit te voeren op een toffe bedrijvenmarkt. Dit soort evenementen maken we graag mee, omdat we dan zelf ook kunnen ervaren hoe SEN-app in de praktijk gebruikt wordt.

Portfolio Dashboard

Een van de grote projecten van dit jaar is het Portfolio Dashboard. Dit is in samenwerking met scholengemeenschap Quadraam ontwikkeld om het papieren portfolio te ontvangen. Met het dashboard krijgen leraar, leerling en ouder snel inzicht in de voortgang van een leerling. Op dit moment wordt de eerste pilot uitgevoerd op het Maarten van Rossem in Arnhem. Het Portfolio Dashboard wordt beschikbaar voor alle scholen die gebruikmaken van SEN-app, dus neem contact op als je hier interesse in hebt.

Lees verder onder de foto >

Single Sign On (SSO)

Wanneer scholen zelf gebruik maken van SSO, kan dit nu ook gekoppeld worden aan SEN-app. Zo kunnen leerlingen veilig inloggen met gebruik van hun schoolaccount. We merkten dat hier veel vraag naar was omdat scholen steeds meer gebruik maken van SSO. Mocht je als school ook de overstap naar Single Sign On willen maken, dan kunnen we daar zeker in ondersteunen.

Nieuw manier van aanwezig melden

Sinds dit jaar is er ook een nieuwe manier van inchecken beschikbaar. In principe scannen praktijkbegeleiders de persoonlijke QR-code van een leerling zodra de leerling aankomt voor stage. In de praktijk bleek dit niet altijd even goed te werken, dus nu is het ook mogelijk dat er een geprinte QR-code bij een bedrijf opgehangen wordt die de leerling zelf kan scannen. Deze methode is iets minder betrouwbaar, maar kan er wel aan bijdragen dat STO-uren goed worden geregistreerd als het bedrijf hier zelf niet toe in staat is.

Gebruiksvriendelijke updates

Om de app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken hebben we dit jaar een aantal dingen veranderd. Allereerst is de hele back end opnieuw gebouwd. Daar zie je aan de buitenkant (de front end) niet zo veel van, maar het betekent wel dat de app nu beter werkt en we sneller dingen kunnen verbeteren en bijwerken. Ook hebben we de Kennisbank volledig geüpdatet en het registreren van nieuwe bedrijven simpeler gemaakt. Ook zijn er kleinere updates toegevoegd zoals het bijhouden van ingestelde filters, thumbnails bij geüploade afbeeldingen, betere klassenfilters en betere sortering. Met deze aanpassingen is de app fijner in gebruik geworden.

Supportmedewerker

Dit jaar hebben we ook een supportmedewerker aan ons team toegevoegd. Remko Bredenhoff is elke werkdag bereikbaar om gebruikers van SEN-app te helpen met hun vragen.

In ontwikkeling

Op dit moment zijn er ook nog een aantal interessante projecten in ontwikkeling. Zo werken we aan een koppeling met Somtoday waardoor gegevens makkelijk ingeladen kunnen worden in SEN-app. Op dit moment is dat al mogelijk voor cijfers, maar indien er interesse is kunnen we ook andere gegevens koppelen.

Ook wordt er hard gewerkt aan een digitale schoolpas in samenwerking met Photo l’ecole. Dit schoolfotografiebedrijf dat ook schoolpassen print kwam naar ons toe met het idee om een digitale variant van de plastic schoolpas te ontwikkelen. Er wordt nu hard gewerkt aan het eerste prototype dat begin 2024 getest gaat worden. Deze digitale versie van de schoolpas is duurzamer en toekomstbestendig. De schoolpas is ook offline te gebruiken en niet alleen op telefoon, maar ook op de computer. Afhankelijk van het telefoonbeleid op school kan deze pas dus flexibel worden ingezet.

Lees verder onder de foto >

2024

Met de komst van modules zoals de digitale schoolpas en het Portfolio Dashboard wordt SEN-app een steeds breder inzetbare app. In eerste instantie was SEN-app gericht op het eenvoudiger maken van buitenschools leren en stages, met als twee pijlers om administratie zo veel mogelijk te verminderen en leerlingen meer regie te geven. Deze twee pijlers komen ook terug in de nieuwe modules en vormen zo een mooie toevoeging aan de bestaande app.

Komend jaar gaan we hard verder werken aan deze projecten en blijven we onze gebruikers zo goed mogelijk ondersteunen. Staan er features in dit artikel waar je als school zelf ook graag gebruik van wilt maken, heb je een goed idee of een vraag? Neem dan vooral contact met ons op en we maken samen graag plannen voor het komende jaar.