Over

SEN-app

SEN-app is dé webapp die samenwerking tussen scholen en het bedrijfsleven helpt verbeteren. Leerlingen en studenten staan hierbij centraal. SEN-app wordt samen met de scholen continu verbeterd. Nieuwe functies zijn gelijk voor alle scholen beschikbaar!

Wie we zijn

SEN-app is ontstaan vanuit een samenwerking tussen STERA-leerroute en Coinversable B.V. De STERA-leerroute is een pionier in het hybride leren. SEN-app handelt de administratieve rompslomp af die deze vorm van leren in het vmbo techniek-onderwijs brengt.

Visie

Er is een groot tekort aan vakmensen terwijl werken in de praktijk juist erg aantrekkelijk is! Leerlingen en studenten moeten dit kunnen ervaren en verdienen goed techniek onderwijs. Het toegankelijker maken van techniekonderwijs is daarom het doel van SEN-app

SEN-app

blooming

SEN-app is ontstaan uit een langdurige en intensieve samenwerking tussen de STERA scholen in de Achterhoek en het bedrijf Coinversable. Deze partijen willen zich inzetten om leerlingen te helpen met oriënteren en hen te laten leren in de praktijk. Zo kunnen we vakmensen blijven garanderen voor de arbeidsmarkt. Er is al ruim 6 jaar lang ervaring met hybride leren. Deze ervaring is samen met STERA ingebakken in SEN-app en het advies dat wij geven.

SEN-app is een webapplicatie ontwikkeld vanuit de STERA-regio en daar ook uitgebreid getest. De app is nu ook beschikbaar voor andere scholen in andere regio’s, zodat zij hier ook van kunnen profiteren. SEN-app is dus samen met het onderwijs ontwikkeld en dat blijft ook zo. Dit betekent dat de app steeds doorontwikkeld wordt en een inspraakgroep heeft waarin de STO-regio’s zijn vertegenwoordigd. Zo wordt steeds samen gekeken naar de uitdagingen die scholen tegenkomen bij het ‘leren in een netwerk’ en hoe SEN-app dit kan oplossen.

Wij zijn

community

SEN-app is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de STERA-leerroute en Coinversable B.V.. De STERA-leerroute staat bekend om het hybride leren. Deze vernieuwende vorm van leren in het vmbo techniek-onderwijs zorgt voor een breder techniek aanbod van hoge kwaliteit dat door leerlingen erg gewaardeerd wordt. Deze werkwijze is een van de inspiratiebronnen geweest voor de regeling Sterk techniek Onderwijs.

In SEN-app zijn veel processen ondergebracht die hierbij komen kijken. Daardoor neemt de administratieve rompslomp van deze vorm van onderwijs af en houden scholen het overzicht over de voortgang van hun leerlingen.

Coinversable B.V. is een bedrijf dat applicaties ontwikkeld waarmee onderwijs persoonlijker en flexibeler wordt. Samen met de initiatiefnemers van STERA werken ze nauw samen om dit binnen het (techniek)onderwijs de praktijk te laten worden. In het team dat steeds bezig is met het ontwikkelen van SEN-app zijn beide partijen volop actief. 

Kosten

transfer money

Transparantie is belangrijk binnen het onderwijs. Daarom zijn de kosten van SEN-app ook overzichtelijk en transparant. SEN-app kent een abonnementsmodel met een vast, maandelijks tarief. Hierdoor kan de continuïteit, kwaliteit en beschikbaarheid van de app gewaarborgd worden. Om scholen op weg te helpen beginnen we altijd met een starttraject van drie maanden, hiervoor wordt een starttarief gerekend. Hiervoor krijg je als school uitgebreide ondersteuning en ben je snel op weg met de app.

SEN-app werkt het beste als een hele STO-regeling hier gebruik van maakt. Het doel van de app is het stroomlijnen van de onderlinge samenwerking. Natuurlijk zijn de functies van de app ook binnen een individuele school in te zetten. De prijzen hiervoor staan in onderstaan overzicht en zijn exclusief BTW. Als er via een STO-regio meerdere schoollocaties worden aangesloten kunnen we een aanbod op maat doen. Zo zijn er bijvoorbeeld minder opstartkosten omdat er dan het één en ander gecombineerd kan worden. Als je hier vragen over hebt neem dan gerust contact op. We kunnen dit dan met elkaar bespreken.

Startkosten
3500 Voor een individuele school
Starttraject duurt 3 maanden
 • Ingerichte applicatie
 • Startsessie(s) op locatie met uitgebreide demonstratie
 • Hulp bij inladen van leerlingen, docenten, (keuze)vakken en opdrachten
 • Hulp bij toevoegen en registreren van externe praktijklocaties en begeleiders
 • Snelle technische en inhoudelijke ondersteuning
 • Praktische begeleiding en training
 • Individuele afstemming en communicatie over de inrichting van de app
Regio aanbod
Op maat
Als een regio met meerdere scholen zich aansluit bij SEN-app kunnen wij een scherp aanbod doen. Neem contact op als uw STO-regio zich in één keer wil aansluiten en ervaar alle voordelen van SEN-app
 • Gestroomlijnde hulp bij inrichting
 • Training en ondersteuning aan de regio
 • Onbeperkt toevoegen van bedrijven, leerlingen, docenten en vakken
 • Hosting 99.9% beschikbaarheid per jaar
 • Alle voordelen van het individuele aanbod
 • Extra voordelen door impuls aan de samenwerking in de regio
Maandelijks
350 Per maand voor een individuele school
Start na het starttraject
 • Hosting 99.9% beschikbaarheid per jaar
 • Onderhoud en toegang tot nieuwe basisfunctionaliteiten
 • Onbeperkt toevoegen van bedrijven, leerlingen, docenten en vakken
 • Documentenupload en LOB-dossiers
 • STO-urenverantwoording voor cofinanciering
 • QR-scanner en uitgeven van Open Badges
 • Support en ondersteuning

Als er via een STO-regio meerdere schoollocaties worden aangesloten, zijn er natuurlijk minder opstartkosten. De volgende kortingen gelden in dit geval.

1-2 schoollocaties3-6 schoollocaties7-10 schoollocaties11-15 schoollocaties16> schoollocaties
0% korting7,5% korting15% korting22,5% korting32,5% korting