Recap 2022-2023: zo zag het jaar van SEN-app eruit

Met het einde van het schooljaar in zicht blikken we graag terug op wat we dit jaar allemaal hebben gedaan met SEN-app. Van demo’s op scholen tot nieuwe updates en verbeteringen in de app: we hebben zeker niet stil gezeten. Neem een kijkje en misschien doe je wel inspiratie op voor wat SEN-app volgend jaar voor jouw school kan betekenen (na een welverdiende vakantie natuurlijk).

Er stond een heleboel op de agenda toen we aan het jaar begonnen en er is in de loop van het jaar ook van alles aan de planning toegevoegd. We kijken terug op wat we hebben afgerond, praten je bij over waar we mee bezig zijn en kijken vooruit naar toekomstige projecten.

Afgerond

Nieuwe manier van inchecken

Voor buitenschools leren werkt SEN-app met een persoonlijke QR-code die een leerling kan laten scannen door een praktijkbegeleider. In de praktijk bleek dit niet altijd even handig te zijn, dus daarom hebben we een extra incheck-methode ontwikkeld. Bedrijven kunnen er nu ook voor kiezen om een QR-code op te hangen die een leerling zelf scant bij binnenkomst. Dit is in mei en juni getest in STO Regio Achterhoek en werkt inmiddels als een trein.

Makkelijker registreren van bedrijven

Het registeren van bedrijven en praktijkbegeleiders is ook volledig vernieuwd afgelopen schooljaar. Eerst moest hier een formulier voor worden ingevuld, maar nu kan het binnen de omgeving van de app. Dit maakt het voor alle betrokken partijen een stuk eenvoudiger.

Kennisbank bijgewerkt

Misschien lees je hier iets waarvan je denkt: hoe werkt dat precies? Het antwoord vind je waarschijnlijk in de kennisbank van SEN-app. Die is afgelopen jaar bijgewerkt en uitgebreid zodat alle nodige informatie hierin terug gevonden kan worden. Mis je nog iets? Laat het ons weten.

Nieuwe backend

De backend is de ‘achterkant’ van de app, dus het gedeelte wat je niet ziet maar dat ervoor zorgt dat de app werkt. Afgelopen jaar hebben we de backend van SEN-app volledig vernieuwd. In deze nieuwe omgeving kan ons Tech Team nu veel sneller aanpassingen doen en nieuwe dingen ontwikkelen.

Nog mee bezig

Portfolio Dashboard

In opdracht van scholengemeenschap Quadraam hebben we een Portfolio Dashboard feature uitgewerkt. We zijn meerdere keren op hun scholen geweest om samen met de docenten deze nieuwe feature goed uit te denken zodat het helemaal aansluit bij wat ze nodig hebben. Ook hebben we meerdere demo’s en workshops gegeven. Begin komend schooljaar gaan we de feature testen, zodat het papieren portfolio bij Quadraam de spreekwoordelijke prullenbak in kan.

UX verbeteringen

UX staat voor User Experience, oftewel de gebruikerservaring. Die willen we graag optimaliseren voor SEN-app. Afgelopen jaar hebben we een User Experience Expert toegevoegd aan ons team, die aan de slag is gegaan met SEN-app nog gebruiksvriendelijker maken.

Somtoday koppeling

We zijn druk bezig met het ontwikkelen van een koppeling met Somtoday, waardoor cijfers en andere gegevens eenvoudig ingeladen kunnen worden in SEN-app. Daardoor is informatie makkelijk te combineren waardoor leerlingen en docenten snel een compleet overzicht hebben.

In de pijplijn

Workshop Event

Voor een aantal Apeldoornse middelbare scholen gaan we aan de slag met een kleine feature om een workshopdag mogelijk te maken met SEN-app. Met SEN-app kunnen leerlingen inchecken bij bedrijven om daar een opdracht uit te voeren.

Single Sign On (SSO)

Als uitbreiding op het Portfolio Dashboard gaan we voor Quadraam ook aan de slag met het inbouwen van Single Sign On. Daarmee kunnen docenten en leerlingen met één type login in alle apps en zaken van de school inloggen. Dat scheelt een boel verschillende accounts en verschillende wachtwoorden onthouden.

Vooruitblik

We zijn heel blij met de mooie samenwerkingen met scholengemeenschappen die we dit jaar hebben kunnen versterken. We kijken terug op een goed schooljaar waarin we veel nieuwe plannen hebben uitgewerkt. De lijst is heel divers en dat is volgens ons nou juist het mooie van SEN-app: het is breed inzetbaar. Met een sterke basis kunnen we snel nieuwe toepassingen ontwikkelen. Dat doen we het liefst in nauw contact met de gebruikers, dus scholen, docenten en leerlingen. Zo komen we tot een goed product dat echt iets kan toevoegen.

We zijn blij met wat we afgelopen jaar hebben bereikt en kijken uit naar een nieuw schooljaar. Neem vooral contact met ons op als je een goed idee hebt waar we mee aan de slag kunnen gaan!