Nieuw in SEN-app: de digitale schoolpas

Met trots kondigen we onze nieuwste module in SEN-app aan: de digitale schoolpas. Met deze module is het plastic schoolpasje verleden tijd en staat de schoolpas op de telefoon. Naast minder plasticverspilling levert deze schoolpas nog een heleboel andere voordelen en nieuwe mogelijkheden op.

De digitale schoolpas is een module van SEN-app die ontwikkeld is in samenwerking met Photo l’ecole. Dit schoolfotografiebedrijf heeft jarenlange ervaring in het maken van schoolfoto’s en schoolpassen. Om een duurzamere en toekomstbestendige versie van de plastic schoolpas te maken, hebben we de handen ineen geslagen en samen een digitale schoolpas ontwikkeld.

Meer dan een schoolpas

De digitale schoolpas is meer dan alleen de vervanging van het plastic pasje. In de schoolpas kunnen allerlei gegevens worden opgeslagen, zoals een dyslexie/dyscalculie code. Deze gegevens worden op een veilige manier bewaard. Daarnaast kan de schoolpas eventueel ook ingezet worden voor digitale kluisjes, betaalsystemen voor de kantine of als printerpas in de mediatheek. Als je nu op school al dezelfde barcode voor meerdere toepassingen gebruikt, kan dat ook met de digitale schoolpas.

In eigen stijl

De digitale schoolpas kan in de huisstijl van de school worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het eigen logo, huisstijlkleuren, lettertype, achtergrondfoto en accentkleuren voor onder-, midden- en bovenbouw. Het beheer van de gegevens komt ook bij de school te liggen, wat het een stuk makkelijker en sneller maakt om wijzigingen in leerlinggegevens door te voeren. Geen belletje meer naar de schoolfotograaf om de wijzigingen door te geven en vervolgens wachten op een nieuwe pas, maar snel zelf aanpassingen doen die meteen zichtbaar zijn in de app. Doordat de digitale schoolpas een geautomatiseerd proces is, kan er ook nog eens flink op kosten worden bespaard.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Meer mogelijkheden

De digitale schoolpas is een module binnen SEN-app, dus scholen die SEN-app gebruiken kunnen contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Mocht je als school geen SEN-app gebruiken en alleen gebruik willen maken van de digitale schoolpas module, dan is dat ook mogelijk. De module is zo opgebouwd dat het ook volledig te gebruiken is als volwaardig product, zonder vast te zitten aan het gebruik van de volledige SEN-app.

Toekomstplannen

We hopen in de toekomst nog meer functionaliteiten aan de digitale schoolpas toe te voegen, zoals het versturen van pushberichten of aanwezigheidsregistratie van leerlingen. Uiteindelijk is het misschien wel mogelijk dat alle fysieke sleutels, tags en pasjes op school kunnen worden afgeschaft en alles met de schoolpas te bedienen is. We horen het graag waar scholen precies interesse in hebben, zodat we een passende oplossingen kunnen ontwikkelen.