STO-regeling

Als je als vmbo-regio gebruikt maakt van de STO-regeling, dan is de SEN-app een slimme investering. Met het gebruik van SEN-app wordt de samenwerking tussen scholen en bedrijven een stuk simpeler gemaakt. Het bijhouden van de uren en/of materialen voor de cofinanciering brengt de nodige administratie met zich mee. De SEN-app heeft een handige ingebouwde functie waarmee deze informatie eenvoudig naar boven wordt gehaald. Dit kan zo kant en klaar naar de accountant.

In het urenoverzicht wordt automatisch alle uren bijgehouden, ook voor de cofinanciering van de STO-regeling.

Casus: inchecken met QR-code

STO draait om de samenwerking tussen scholen en bedrijven. Zodra een leerling bij een bedrijf aankomt, kan zijn of haar persoonlijke QR-code worden gescand. De praktijkbegeleider pakt een tablet of telefoon en scant de QR-code en registreert zo de aanwezigheid van de leerling.

In de praktijk bleek dat dit af en toe complicaties kan opleveren, bijvoorbeeld wanneer de praktijkbegeleider die gekoppeld is aan de leerling even niet aanwezig is. Daarom hebben we in samenwerking met het Staring College een extra methode van aanwezigheid registreren ontwikkeld. Met deze nieuwe methode komt er een QR-code bij de bedrijven te hangen die de leerling zelf kan scannen. Zo komt de verantwoordelijkheid dus bij de leerling te liggen. Afhankelijk van de visie van de school en de mogelijkheden van de praktijk kan dit een passende oplossing zijn. Zo proberen we bij SEN-app altijd mee te denken zodat de mogelijkheden die wij bieden zo goed mogelijk aansluiten bij de realiteit van de praktijk.

Wat is STO?

Misschien rinkelt er bij de term STO bij jou wel helemaal geen belletje. Lees dan onze blog om alles te weten te komen over deze subsidieregeling die techniekonderwijs in het vmbo stimuleert.